Detineti spatiul competitiv din industria Constructiilor si Inginerie

Domeniul constructiilor si ingineriei

Activitatea zilnica presupune un volum urias de documente necesare pentru domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor.

Prezentare generala

Gestioneaza continutul corporativ si procesele de afaceri critice asociate documentatiei Proiectelor (Constructie) si Operatiunilor, realizand astfel conformitate cu reglementarile din domeniu, o reducere semnificativa a costurilor si o crestere corespunzatoare a eficientei de operare.

Fiecare aspect al mediului arhitecturii, ingineriei si constructiilor presupune un numar in crestere de document care trebuie sa fie capturate, procesate, stocate/ arhivate si gestionate. Solutiile Star Storage pot asista antreprenorii in procesul de gestionare eficienta a cestor documente (indiferent de sursa sau format) si a proceselor comerciale aferente, precum si in a obtine o eficienta suplimentara si economii prin integrarea altor aplicatii/ sisteme.

Incepand cu data de 4 aprilie 2016, un act aditional juridic denumit BIM NIVELUL 2 este introdus ca cerinta pentru toate proiectele de constructie guvernamentala, definind tipul, perioada si modul in care trebuie sa fie create, distribuite si gestionate informatiile. Acum, antreprenori trebuie sa demonstreze ca se conformeaza nivelului 2 BIM prin detalierea proceselor si instrumentelor utilizate pentru indeplinirea cerintelor si aderarea la noile standarde.

Activitatea zilnica presupune un volum urias de documente necesare pentru domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor. In vederea minimalizarii riscurilor, societatile trebuie sa reduca costurile fluxurilor de lucru cu documente tiparite, sa isi automatizeze procesele, sa asigure conformitate cu reglementarile, sa aiba acces la date si documente oricand si oriunde exista conectivitate (inclusiv de pe dispozitivele mobile), pentru realizarea, gestionarea si mentinerea activelor critice de constructie si inginerie.

Tendinte

 • Asigurarea conformitatii cu reglementarile si reducerea riscurilor. Domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor presupune un volum urias de documente controlate necesare, unde o greseala la orice nivel poate afecta vietile oamenilor sau reputatia organizatiei dumneavoastra;
 • Automatizarea proceselor si imbunatatirea eficientei operationale. Excelenta operationala este vitala in domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor, unde gestionarea precisa a proiectelor legate de documente este cruciala pentru realizarea, gestionarea si mentinerea activelor critice de constructie si inginerie.
 • Incepand cu data de 4 aprilie 2016, un act aditional juridic denumit BIM NIVELUL 2 este introdus ca cerinta pentru toate proiectele de constructie guvernamentala, definind tipul, perioada si modul in care trebuie sa fie create, distribuite si gestionate informatiile. Acum, antreprenori trebuie sa demonstreze ca se conformeaza nivelului 2 BIM prin detalierea proceselor si instrumentelor utilizate pentru indeplinirea cerintelor si aderarea la noile standarde.

Nevoile de piata pentru domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor

 • Reducerea costurile fluxurilor de lucru cu hârtie
 • Conversia electronica si etichetarea documentelor pentru arhivare electronica. Model de etichetare flexibil, usor de dezvoltat de catre utilizatorul business obisnuit
 • Reutilizarea informatiilor electronice
 • Accesul concomitent la date si documente, in orice moment, oriunde exista conectivitate (inclusiv de pe dispozitivele mobile)
 • Acces securizat bazat pe niveluri de securitate, reguli si politici pentru date si documente
 • Respectarea reglementarilor legale. Planul fisierelor, retentia si copiile de rezerva pentru documentele si datele importante
 • Optimizarea arhitecturii sistemului/ scoaterea din uz a sistemelor mostenite

Functionalitati cheie

 • Solutia este accesibila clientilor si partenerilor externi in interfata web securizata
 • Accesul mobil (iOS nativ, aplicatii Android) disponibil pentru productivitatea in teren
 • Implementeaza un flux de lucru flexibil de aprobare / revizuire a documentelor tehnice / de achizitii relevante pentru a permite persoanelor cheie sa controleze documentatia
 • Furnizarea unui mecanism de raportare a informatiilor despre documentele proiectului si starea proiectului
 • Partajarea in siguranta a datelor si documentelor proiectului in conformitate cu considerentele BSI PAS 1192-5, oferind controale implementate pentru a asigura ca informatile sunt partajate intr-un mod sigur.
 • Securitate flexibila si avansata bazata pe metadate
   • o Administrare integrata a utilizatorilor sau integrare cu autentificare LDAP
   • o Implementarea securitatii prin algoritmi multipli: liste de control acces, politici, niveluri de securitate, colectii gestionate cu restrictii de timp
   o Trasee de audit generalizate
 • Schema unificata de metadate
   • o Un sistem unificat de clasificare (scheme de metadate) care ofera un „limbaj comun” si permite localizarea rapida si fara efort a datelor electronice de proiect.
   • o Ofera un model predefinit de metadate personalizabil pentru crearea rapida de proiecte noi
   o Denumirea documentelor - Un nume de document poate fi alcatuit dintr-o concatenare a valorilor proprietatii sale si a unui numar de ordine
 • Perspective dinamice bazate pe metadate pentru navigarea flexibila a documentelor / structurilor
 • Gestionarea comunicarii si a schimbului de informații. Proiectele de inginerie si constructii necesita un control strict al livrabilelor documentelor de la antreprenori - Comunicarile relevante ale proiectului trebuie sa fie captate si inregistrate, iar documentatia validata trebuie sa fie asigurata rapid si in siguranta intregii echipe. Solutia noastra ofera o funcție de inregistrare a documentelor de comunicare in sistem si de distribuire catre persoanele potrivite.

Infrastructuri avansate

 • Functii avansate de afisare a imaginilor
  • Includ un software puternic de captare pentru scanare si arhivare rapida
  • Operatiuni incorporate cu certificate si semnaturi digitale, inclusiv de-capsulare transparenta PKCS#7
  • Vizualizator web incorporat pentru PDF, PDF/A, imagini si alte fisiere comune (de exemplu: MS Word)
 • Administrarea avansata a inregistrarilor pentru a asigura conformitatea
  • Politicile de pastrare aplicate pentru prevenirea stergerii sau modificarilor, conform planului de fisiere
  • Dispozitie gestionata si controlata la expirarea perioadei de pastrare
  • Scheme de metadate adaptive, usor de personalizat in timpul rularii, chiar direct din canalul de intrare

Solutii de profil pentru industria constructiilor si a ingineriei

Solution Profile  1

Corespondenta digitala si managementul corespondentei

Transformati-va corespondenta intr-un activ strategic esential pentru organizatia dumneavoastra. Beneficiind de functionalitati ale clasei de intreprindere pentru inregistrarea, scanarea, capturarea de date si capacitati de directionare automata a documentelor, lucratorii dumneavoastra informatici pot valorifica intreaga putere a informatiilor exact cand au nevoie de ea pentru decizii comerciale mai bune si rapide   Corespondenta digitala Utilizati capturarea documentelor, clasificarea, extragerea datelor si integrarea fluxurilor de lucru de afaceri pentru a digitaliza si directiona inteligent intreaga corespondenta a societatii dumneavoastra, reducand costul, eliberand resurse importante si imbunatatind productivitatea comerciala.   Registru electronic Elimina riscul de pierdere sau de clasificare eronata a documentelor...
read more ...

Solution Profile  2

Camera de date virtuale

Institutiile financiare continua sa se chinuie cu excesul de informatii si procesarea hârtiei. Sistemele mostenite nu pot gestiona toate tipurile de continut care fac parte din caz. Prin urmare, fisierul virtual al clientului reprezinta solutia corecta. Ce este un fisier virtual al clientului? Contine procese, sarcini, date si documente; Anumite activitati pot fi împartasite de mai multi utilizatori; Declara reperele atinse; Toate aspectele sunt vizibile; Contine polite pentru decizii si modul de gestionare al informatiilor; Colaborari – care explica modul si motivul pentru care sunt luate deciziile.
read more ...

Solution Profile  3

Managementul documentației tehnice

Solutia de management a documentatiei tehnice este o componenta a "Star Storage Solutions Factory – Solutii business adevarate, nu platforme!". Managementul documentatiei tehnice- permite organizarea arborescenta a documentelor – in aval, intermediar sau in amonte – structurata pe niveluri ierarhice (statii, proiecte de statii, functionare etc.);
read more ...

Nu esti convins?

Solicitati o demonstratie live si vezi cum poate StarCapture va ajuta in functie de nevoile specifice.

Solicita o demonstratie live